Business Internaţional

Autorul atacului cu vehicul din Franţa are probleme psihice. Incidentul nu este terorist

Autorul atacului cu vehicul din Franţa are probleme...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

10.11.2017, 20:50 74

Individul care a lovit un grup de studenţi cu un vehicul, vineri după-amiază, la periferia oraşului francez Toulouse, are probleme psihice şi le-a declarat anchetatorilor că a primit ordin pentru a comite acest atac, dar autorităţile nu consideră că este vorba de un act terorist.

Autorul atacului a recunoscut că a lovit intenţionat cu maşina un grup de pietoni, explicând că a primit ordin pentru a comite atacul, informează postul francez Europe 1.

Bărbatul a fugit după ce a lovit un grup de studenţi, în zona Blagnac, la periferia oraşului Toulouse. A oprit într-o parcare şi a aşteptat forţele de ordine fumând o ţigare.

Parchetul regional a transmis că individul în vârstă de 28 de ani are probleme psihice grave şi că fusese internat până în decembrie 2016. Potrivit unor surse judiciare, suspectul suferă de schizofrenie.

Procurorul din Toulouse, Pierre-Yves Couilleau, a anunţat iniţierea unei investigaţii pentru tentativă de asasinat. Poliţia a comunicat că bărbatul are antecedente penale, dar nu pentru activităţi teroriste.

Ancheta a fost preluată de Direcţia generală a poliţiei, nu de unitatea antiteroristă, potrivit postului BFMTV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO