Business Internaţional

Avertisment fără precedent: Tesla se va prăbuşi în următoarele 3-6 luni. Fără niciun dubiu, este în pragul falimentului

Avertisment fără precedent: Tesla se va prăbuşi în...

Autor: Alex Ciutacu

30.03.2018, 19:51 8090

Cu câteva zile în urmă, acţionarii Tesla au aprobat un pachet salarial neaşteptat pentru CEO-ul Elon Musk, care îi va aduce acestuia 50 de miliarde de dolari în următoriul deceniu, potrivit Business Insider.

În perspectivă, Elon Musk va câştiga 5 miliarde de dolari pe an, mai mult decât toţi executivii din poziţia de CEO din companiile care compun indicele S&P 500, la un loc.

Decizia este surprinzătoare încât Tesla a înregistrat pierderi operaţionale de 4,97 de miliarde de dolari sub conducerea lui Musk.

În acest context, John Thompson, CEO al fondului de investiţii Vilas Capital Management pariază împotriva Tesla.

„Cred că Tesla se va prăbuşi în următoarele 3-6 luni, în mare parte din cauza incompetenţei de care dă dovadă în ceea ce priveşte producţia şi livrarea Modelului 3, şi în parte din cauză că cererea este scăzută pentru Modelele S şi X. În plus, compania a fost supraevaluată şi în curând va avea nevoie să strângă foate mult capital. De asemenea, compania a fost declasată de către Moody din cauza creditelor, de la clasa B- la clasa CCC, ceea ce ar trebui să sperie furnizorii”, a transmis Thompson.

„Fără niciun dubiu, Tesla este în pragul falimentului. Compania nu poate supravieţui următoarelor 12 luni fără acces la capitalul de pe Wall Street sau fără cel al investitorilor privaţi. Estimăm că Tesla va avea nevoie de aproximativ 8 miliarde de dolari în următoarele 18 luni pentru a-şi finanţa pierderile operaţionale şi capitalul de lucru. Tesla valorează de două ori cât Ford, dar Ford a produs deja 6 milioane de maşini anul trecut, la un profit de 7,6 miliarde de dolari, în timp ce Tesla a produs 100.000 de maşini, la pierderi de 2 miliarde de dolari. În plus, Ford are 12 miliarde de dolari în cash pentru zile negre, în timp ce Tesla va rămâne fără bani în următoarele trei luni”, a adăugat acesta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO