Business Internaţional

Avertisment îngrijorător al preşedintelui Ucrainei: „Este posibil să vedem o invazie de amploare a Rusiei"

Avertisment îngrijorător al preşedintelui Ucrainei:...

Autor: Greta Bogdan

18.08.2016, 17:49 35593

Preşedintele ucrainean avertizează cu o posibilă invazie de amploare din partea Rusiei, alimentând tensiunile care sunt deja la cote record între Kiev şi Preşedintele rus Vladimir Putin.

Afirmaţiile lui Petro Poroshenko vin la scurt timp după ce trei soldaţi din Ucraina au fost ucişi în luptele cu separatiştii proruşi, scrie Bloomberg.

Confruntările dintre forţele ucrainene şi rebelii din estul Ucrainei, respectiv din regiunea Donbas, s-au agravat, a mai declarat Poroshenko joi.

Comentariile vin la o săptămână după ce preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat guvernul de la Kiev că alege teroarea în detrimentul păcii şi că joacă un rol periculos în Crimeea, pe care fosta republică sovietică a anexat-o în 2014. Putin a mai promis atunci să răspundă prin „măsuri serioase”.

Probabilitatea ca Rusia să escaladeze conflictul cu Ucraina rămâne una foarte mare, a mai menţionat Poroshenko într-unul dintre interviurile sala televizate. „Noi nu excludem pe o scară largă o invazie rusească”.

Guvernul Ucrainei, care spune că Rusia îşi adună trupe, bani şi arme pentru separatişti, a respins acuzaţiile făcute de Putin cu privire la Ucraina şi a menţionat că vecinii săi se folosesc de acest pretext pentru a angrena mai multe trupe în disputa din peninsula de lângă Marea Neagră.

Ucraina are suficiente forţe pe frontul de est, fiind pregătită pentru o eventuală ofensivă, a declarat purtătorul militar de cuvânt Oleksandr Motuzyanyk joi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO