Business Internaţional

Banca americană Countrywide, divizie a BofA, acuzată de "fraudă masivă" de mai mulţi investitori

Banca americană Countrywide, divizie a BofA, acuzată de "fraudă masivă" de mai mulţi investitori

Autor: Popescu Vlad

26.01.2011, 11:21 46

Banca americană Countrywide, divizie a Bank of America Corp(BofA), a fost chemată în judecată de investitori care susţin că aufost "victime ale unei fraude masive" după ce au investit întitluri constituite din pachete de credite ipotecare, transmiteReuters citată de Mediafax Business.

Acţiunea a fost intentată luni la un tribunal din New York decătre 12 părţi vătămate. Printre acestea se numără fondurile dingrupul TIAA-CREF, New York Life Insurance şi Dexia Holdings.

Potrivit plângerii, investitorii au cumpărat, între anii 2005 şi2007, pentru câteva sute de milioane de dolari, titluri de valoareconstiuite din credite ipotecare promovate de Countrywide ca"investiţii conservatoare, cu risc redus".

Investitorii susţin că banca a făcut reclamă falsăinstrumentelor financiare, supraevaluând gradul de siguranţă oferitde acestea şi ignorând legislaţia privind subscrierea de valorimobiliare.
Astfel, se arată în plângere, ratingul de credit al celei mai maripărţi a titlurilor cumpărate a căzut de la "AAA" la "junk",provocând pierderi semnificative investitorilor.

Aceştia cer atât plăţi compensatorii, cât şi sancţionareaCountrywide.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO