Business Internaţional

Banca BayernLB a pierdut 1,67 mld. euro in noua luni

03.12.2008, 18:05 19

Banca germana Bayersiche Landesbank, prezenta si pe piata romaneasca, a raportat pierderi operationale pentru primele noua luni ale lui 2008, pe fondul scaderii investitiilor, scrie Bloomberg.

Pierderile operationale ale companiei de servicii financiare s-au ridicat la 1,67 miliarde de euro (2,12 mld. dolari), dupa ce BayernLB raportase un profit de 191 milioane de euro pentru aceeasi perioada a anului trecut, potrivit bancii cu sediul in Munchen. Institutia financiara germana a pierdut 1,02 mld. euro de pe urma scaderii valorii reale a investitiilor.
BayernLB a anuntat pe 1 decembrie ca intentioneaza sa concedieze 29% din forta de munca pe care o detine pana in 2013 pentru a-si reduce costurile cu 670 de milioane de euro odata cu orientarea catre alte operatiuni.
Institutia financiara a anuntat ca ar avea nevoie de fonduri in valoare de 10 miliarde de euro din partea landului Bavaria, de garantii de 15 miliarde de euro de la statul german acordate prin intermediul programului de redresare financiara destinat sistemului bancar si de garantii de 4,8 miliarde de euro de la administratia bavareza pentru sustinerea portofoliului sau de instrumente financiare garantate cu active.
Pierderile operationale ale bancii germane au atins aproape un miliard de euro in trimestrul trei, pe fondul "situatiei extrem de dificile de pe pietele financiare internationale", potrivit BayernLB. Compania de servicii financiare a anuntat ca nu poate oferi date privind rezultatele pe 2008 din cauza "evolutiilor dramatice ale pietei in trimestrul patru". In luna octombrie, banca germana estima ca va inregistra pierderi de 3 miliarde de euro in 2008.
BayernLB a majorat provizioanele pentru creditele cu risc ridicat la 333 de milioane de euro in primele noua luni ale anului.
In Romania, BayernLB este prezenta prin MKB Romexterra Bank. MKB a devenit in 2006 investitor strategic la Romexterra, unde in prezent are o participatie de 80,48%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO