Business Internaţional

Bancherii vechi şi noi: David Solomon va prelua conducerea celebrei bănci Goldman Sachs după plecarea lui Lloyd Blankfein

Bancherii vechi şi noi: David Solomon va prelua...

Autor: Alex Ciutacu

12.03.2018, 17:19 149

Goldman Sachs Group a anunţat că David Solomon va rămâne unicul preşedinte al companiei şi va urma să îi ia locul CEO-ului Lloyd Blankfein după plecarea acestuia, potrivit Bloomberg.

După ce Solomon a fost ales în faţa lui Harvey Schwartz, acesta din urmă va părăsi banca în data de 20 aprilie, urmând ca Solomon să ocupe atât funcţia de unic preşedinte al companiei, cât şi cea de COO. Board-ul firmei a dezbătut încă de la jumătatea lunii februarie ideea de a alege un singur COO care să opereze sub conducerea lui Blankfein.

Alegerea succesorului lui Blankfein a devenit un subiect financiare care a traversat industria financiară începând de vineri, când Wall Street Journal a publicat un articol în care scria că CEO-ul va părăsi banca anul acesta. Blankfein a publicat un mesaj pe reţeaua de socializare Tweeter în care spunea că anunţul nu a fost făcut de el ci de publicaţia americană. Declaraţiile companiei de astăzi nu au precizat când se va pensiona acesta.

„Sunt nerăbdător să lucrez în continuare de aproape cu David pentru a ne întări franciza la nivel mondial”, a transmis Blankfein, 63 ani.

Solomon şi Schwartz au fost competitori pentru a primii această poziţie, după ce au fost amândoi promovaţi drept co-preşedinţi la sfârşitul anului 2016, când Gary Cohn a părăsit banca pentru a se alătura administraţiei Trump. Solomon, 56 ani, fost bancher de investiţii, a fost propulsat la conducere de veniturile braţului de investiţii, în timp ce braţul de tranzacţionare cu venituri fixe, în cadrul căruia a lucrat Schwartz, înregistrează cel mai prost an din ultimul deceniu.

„Am văzut viitorul mai mult din prisma băncii de investiţii, decât din perspectiva titlurilor de valoare sau a comerţului, ceea ce l-a favorizat pe Solomon”, a transmis Charles Peabody, analist în cadrul Compass Point Research&Trading.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO