Business Internaţional

Bănci sau criptomonede? Cum arată viitorul instituţiilor financiare: Cel mai mare exchange de criptomonede din lume, cu 200 de angajaţi, a devenit mai profitabil decât cea mai mare bancă germană, cu 100.000 de angajaţi

Bănci sau criptomonede? Cum arată viitorul...

Autor: Alex Ciutacu

27.04.2018, 13:47 272

Deutsche Bank, cel mai mare creditor german şi una dintre cele mai mari instituţii financiare din Europa, a înregistrat un profit de 146 de milioane de dolari în primul trimestru din 2018, în timp ce Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, a înregistrat un profit de 200 de milioane de dolari, potrivit CCN.  

Binance este un start-up care a fost înfiinţat în urmă cu aproape opt luni. Profitabilitatea acestuia ridică întrebări cu privire la viitoarele modele de business ale instituţiilor financiare, încât un start-up cu 200 de angajaţi a scos mai mult profit decât o bancă cu 100.000 de angajaţi.

„Binance este cea mai mare platformă de exchange pentru criptomonede din lume. În primele trei luni de la înfiinţare, profitul a ajuns la 7,5 miliarde de dolari. În al doilea trimestru, profitul a urcat la 200 de miliarde de dolari. Al treilea trimestru este încă în curs şi ne aşteptăm la o creştere continuă”, a transmis Changpeng Zhao, CEO al Binance.

Binance şi-a relocat recent activitatea din Taiwan în Malta, iar creşterea exponenţială a platformei şi a pieţei de criptomonede motivează guvernul maltez să îmbrăţişeze industria şi start-up-urile legate de blockchain şi de criptomonede.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO