Business Internaţional

Bănci-criptomonede, o nouă prietenie: Barclays încheie un parteneriat cu una dintre cele mai mari platforme de exchange din lume

Bănci-criptomonede, o nouă prietenie: Barclays încheie...

Autor: Alex Ciutacu

14.03.2018, 14:38 277

Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de exchange criptomonede din lume, a încheiat un parteneriat cu gigantul sistemului bancar din Marea Britanie, Barclays, care permite platformei să deschidă un cont bancar în cadrul instituţiei, facilitând astfel accesul englezilor la piaţa de criptomonede, potrivit CNBC.

Deal-ul marchează primul parteneriat major dintre o bancă britanică şi un exchange de criptomonede.

Creditorii britanici au încercat să se distanţeze de legăturile cu companiile implicate în această piaţă, din cauza reputaţiei de a fi folosite în activităţi ilicite.

Coinbase, care are aproximativ 12 milioane de utilzatori, a transmis şi o licenţă e-money din partea Autorităţii de Supraveghere Financiară din Marea Britanie şi va fi integrat în Schema Pentru Plăţi Rapide.

Cea mai importantă modificare pentru investitorii în criptomonede este aceea de a putea prin intermediul plăţilor rapide, să depună şi să retragă bani mai uşor pe platforma de exchange. În trecut, utilizatorii din Marea Britanie aveau tranzacţiile procesate printr-o bancă din Estonia, ceea ce dura câteva zile.

„Clienţii britanici vor beneficia de transferuri bancare mai rapide şi mai sigure. Vom începe cu un program pilot, dând acces câtorva utilizatori instituţionali la serviciul de Plăţi Rapide. În următoarele săptămâni, vom începe să includem în program toţi clienţii din Marea Britanie”, a transmis Zeeshan Feroz CEO al Coinbase U.K.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO