Băncile din Catalonia vor să îşi mute domiciliile fiscale pe fondul tensiunilor din regiune

6 oct 2017 Autori: Anca Olteanu , Mediafax

Sabadell, banca cu sediul în Barcelona, a anunţat că îşi va muta domiciliul fiscal din Catalonia, iar comitetul director al CaixaBank, se întâlneşte, vineri, pentru a analiza o iniţiativă similară, în contextul în care liderii regiunii susţin că vor declara independenţa, potrivit BBC News.

Sabadell, a cincea cea mai mare bancă din Spania, a anunţat că va începe, vineri, procesul prin care va muta domiciliul fiscal în Alicante. Sediile şi angajaţii vor rămâne în Barcelona.

„Am luat această decizie pentru a proteja interesele consumatorilor, acţionarilor şi angajaţilor”, au transmis reprezentanţii Sabadell, adăugând că vor să funcţioneze sub supravegherea Băncii Centrale Europene şi conform reglementărilor Autorităţii Bancare Europene, ceea ce nu s-ar întâmpla dacă Catalonia şi-ar declara independenţa.

Comitetul director al CaixaBank, a treia cea mai mare bancă a Spaniei, se întâlneşte, vineri, pentru a analiza o iniţiativă similară, potrivit Reuters.

Uniunea Europeană a anunţat că nu va recunoaşte independeţa Cataloniei, ceea ce înseamnă că regiunea nu se va supune reglementărilor sau protecţiei Uniunii Europene.

 

 
Cuvinte cheie:
CATALONIA
, BANCI
, INDEPENDENTA
, mutare
, regiune
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide