Business Internaţional

UPDATE: Cea mai proastă zi din ultimele două săptămâni pentru bursele europene. Vedeţi aici ce pieţe au scăzut cel mai mult

Băncile europene sângerează pe bursă: Acţiunile coboară la minimul ultimelor 29 de luni şi trag în jos bursele

Autor: Marius Oncu - Mediafax

05.09.2011, 19:11 4318

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de luni în scădere puternică, la cel mai redus nivel din ultimele două săptămâni, din cauza temerilor persistente legate de perspectivele de creştere economică şi de criza datoriilor din zona euro, transmite Reuters.

Titlurile unor bănci, precum Deutsche Bank, au fost afectate şi de un proces din Statele Unite privind creditele ipotecare toxice.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a scăzut cu 3,8%, la cel mai redus nivel de după 19 august.

Indicele STOXX 600 Banks a coborât cu 5,5% şi a atins minimul ultimelor 29 de luni.

Acţiunile Deutsche Bank au scăzut cu 8,3%, continuând evoluţia negativă de vineri.

Chiar dacă preţurile acţiunilor sunt mici, investitorii evită riscurile din cauza unei combinaţii de factori, inclusiv criza datoriilor statelor din zona euro, a declarat Ian King, director pentru operaţiuni internaţionale cu acţiuni la Legal&General, care administrează active de 573,2 miliarde de dolari.

Indicele Londonez FTSE 100 a scăzut cu 3,58%, DAX al bursei din Frankfurt cu 5,28%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 4,73%.

Bursa din Milano a pierdut 4,83%, iar cea din Madrid 4,69%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO