Business Internaţional

Băncile ruseşti profită de retragerea rivalelor internaţionale pentru a se extinde

Băncile ruseşti profită de retragerea rivalelor internaţionale pentru a se extinde

Foto Shutterstock

Autor: Catalina Apostoiu

29.08.2011, 00:04 321

Băncile de investiţii ruseşti VTB Capital, Renaissance Capital şi Otkritie Capital îşi vor majora personalul în acest an cu până la 38% şi se vor extinde peste hotare făcând angajări pe pieţe unde băncile locale reduc masiv numărul salariaţilor, scrie Bloomberg.

VTB Capital, divizie a celea de-a doua mari bănci ruseşti, Renaissance Capital, cu operaţiuni pe pieţele emergente, şi Otkritie, deţinută parţial de VTB Group, fac angajări în New York, Londra, Frankfurt, Kiev, Mumbai, Dubai, Hong Kong şi Singapore.

Firmele de servicii financiare şi băncile occidentale îşi reduc personalul după ce s-au confruntat cu scăderi ale profitului din operaţiunile bancare pe fondul crizei datoriilor suverane.

UBS, cea mai mare bancă elveţiană, a anunţat că renunţă la aproximativ 3.500 de angajaţi în acest an. HSBC s-a angajat să elimine 30.000 de locuri de muncă până la sfârşitul anului 2013, în timp ce Credit Suisse Group AG va renunţa la aproximativ 2.000 de salariaţi. În SUA, Goldman Sachs va elimina 1.000 de locuri de muncă.

Competiţia dintre băncile de investiţii ale Rusiei se intensifică în condiţiile în care creditorii de stat atacă puternică sectorul.

"Vedem un potenţial uriaş pentru atragere de fonduri de către companiile ruseşti de pe pieţele din Singapore şi Hong Kong," a declarat Atanas Bostandjiev, din cadrul VTB Capital. Acesta anticipează deschiderea unui birou în New York în curând.

Otkritie Capital şi-a majorat personalul cu 35% din ianuarie, la 456 de angajaţi, în Londra, Frankfurt, Moscova şi la un nou birou din New York, în timp ce Renaissance Group şi-a sporit personalul diviziilor de investment banking, asset management, real estate şi private equity cu 7% în primele şase luni, până la 1.250 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO