Business Internaţional

Bani pentru caritate în schimbul dezmăţului tradiţional: elita britanică este implicată într-un scandal de hărţuire sexuală. Pentru evenimentul dedicat bărbăţilor au fost angajate 130 de hostese, puse să poarte fuste mini şi tocuri înalte

Bani pentru caritate în schimbul dezmăţului...

Autor: Catalina Apostoiu

25.01.2018, 21:31 3842

Trustul de caritate britanic Presidents Club a fost închis în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală lansate după o gală de caritate destinată exclusiv bărbaţilor. Secretarul britanic pentru afaceri externe Boris Johnson şi Banca Angliei se numără printre cei care au fost obligaţi să-şi clarifice implicarea, scrie Deutsche Welle.

Lumea politică şi de business a Marii Britanii este zguduită de un uriaş scandal după ce o inves­tigaţie a Financial Times a dez­văluit că fe­meile an­gajate pe post de hostess au fost pipăite şi li s-au făcut pro­puneri inde­cente în timpul unei gale de ca­ritate des­tinată exclusiv băr­baţilor.

Aproximativ 360 de oa­meni de afaceri şi politicieni au participat la ultimul di­neu anual în ca­drul căruia au avut loc şi licitaţii organizate de fondul de ca­ritate Presidents Club la hotelul de lux londonez Dorchester.

Pentru eveni­ment au fost angajate şi 100 de tinere pentru poziţia de hostess, acestora cerându-li-se să poarte fuste mini şi tocuri înalte.

Două jurnaliste FT sub acoperire au participat la dineu, acestea raportând nenumărate cazuri de hărţuire, comentarii obscene şi invitaţii de a li se alătura unor participanţi la dineu în dormitoare din hotel.

Potrivit FT, scopul reuniunii este de a strânge fonduri pentru cauze ca Great Ormond Street Hospital, un renumit spital pentru copii din districtul londonez Bloombsbury. La licitaţie au fost, printre altele, un prânz cu Boris Johnson şi ceaiul cu guvernatorul Băncii Angliei Mark Carney.

Evenimentul s-a numărat printre cele mai importante din Londra timp de 33 de ani, însă activităţile din cadrul acestuia au rămas în mare parte în umbră, un fapt neobiţnuit, poate, pentru o gală de o asemenea anvergură, scrie FT.

În timpul celor trei decenii, fondul a atras peste 20 milioane de lire sterline pentru scopuri caritabile. Evenimentul din acest an a atras peste 2 milioane de lire sterline.

Trustul are doi preşedinţi: Bruce Ritchie, un dezvoltator imobiliar care a fondat Residental Land, şi David Meller, de la Meller Group specializat în articole de lux, care este şi membru al boardului Departamentului pentru Educaţie şi Mayorís Fund for London. Meller a fost obligat să demisioneze din poziţia de membru al boardului Departamentului pentru Educaţie.

În urma dezvăluirilor FT, Presidents Club şi-a anunţat închiderea, toate fondurile rămase urmând să fie distribuite către organizaţii de caritate pentru copii, scrie Deutsche Welle.

Un număr de instituţii care au primit donaţii anterior din partea trustului au anunţat că vor returna toate fondurile care le-au fost transferate în ultimii ani.

ìMi se pare extraordinar faptul că în secolul 21 apar astfel de acuzaţiiî, a declarat ministrul britanic al educaţiei Anne Milton. ìFemeile au dreptul să se simtă în siguranţă oriunde muncesc, iar un astfel de comportament este complet inacceptabilî.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO