Barack Obama anunţă măsuri speciale pentru reducerea atacurilor armate

5 ian 2016 Autor: Mihai Draghici - Mediafax

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a anunţat o serie de măsuri executive menite să diminueze atacurile armate, afirmând că "pretextele invocate constant trebuie să înceteze", informează NBC News.

Este vorba de măsuri introduse într-o ordonanţă executivă, o manevră menită să evite o decizie a Congresului, reticent să adopte legi pentru diminuarea accesului la arme de foc.

"Noile măsuri nu intră în contradicţie cu al II-lea Amendament", a declarat Obama.

"Dar cred că putem găsi modalităţi de reducere a atacurilor armate, în conformitate cu al II-lea Amendament", a subliniat preşedintele Statelor Unite.

"Nu putem accepta acest carnagiu cu preţul libertăţii; pretextele invocate constant trebuie să înceteze", a insistat liderul american.

Magazinele care vând arme de foc vor avea nevoie de licenţe speciale emise de Biroul pentru Alcool, Arme de foc şi Explozibil, iar cumpărătorii vor fi verificaţi atent.

"Congresul este ţinut ostatic de grupurile de lobby proarme, dar Statele Unite ale Americii nu pot fi ţinute ostatice. Nu este vorba de măsuri pentru a restricţiona accesul tuturor la arme. Dacă treci de teste, ai dreptul să deţii o armă. Problema este că, până acum, vânzătorii de arme aveau alte reguli", a subliniat preşedintele SUA.

 
Cuvinte cheie:
SUA
, ARME
, MĂSURI
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide