Business Internaţional

Barack Obama, despre mişcarea "Ocupaţi Wall Street": Este expresia unei nemulţumiri faţă de situaţia economică

Barack Obama, despre mişcarea "Ocupaţi Wall Street": Este expresia unei nemulţumiri faţă de situaţia economică

Autor: Iuliana Enache - Mediafax

06.10.2011, 19:52 602

Manifestaţiile de protest faţă de Wall Street sunt expresia unei "nemulţumiri" faţă de situaţia economică dificilă din Statele Unite şi faţă de practicile băncilor, a apreciat joi preşedintele Barack Obama în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, relatează AFP.

"Am văzut (manifestaţiile) la televizor şi cred că ele exprimă nemulţumirea pe care o resimt americanii", a declarat preşedintele Obama, punctând ravagiile pe care le-au făcut în opinia publică liderii marilor bănci aflate la originea crizei financiare.

"Am traversat criza financiară cea mai gravă de la Marea Depresie (din anii '30), cu enorme pagube colaterale în toată ţara, în economia reală, şi vedem încă unii iresponsabili care combat eforturile angajate pentru a pune capăt abuzurilor care ne-au adus aici", a denunţat Obama.

În opinia lui, manifestanţii care au început la jumătatea lui septembrie să ocupe o piaţă a cartierului Wall Street din New York pentru a denunţa mediile financiare "arată o nemulţumire mai vastă faţă de funcţionarea sistemului financiar".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO