Business Internaţional

Barack Obama,schimb dur de replici cu un moderator după refuzul sintagmei "terorism islamic radical"

Barack Obama,schimb dur de replici cu un moderator după...

Autor: Mediafax

29.09.2016, 15:30 378

În cursul unui eveniment organizat de CNN în baza americană Fort Lee (statul Virginia), Tina H., mama unui militar american decedat pe câmpul de luptă, l-a întrebat pe preşedintele SUA de ce refuză să folosească sintagma "terorism islamic radical".

Mulţi critici, inclusiv candidatul republican la preşedinţie Donald Trump, susţin că refuzul insistent al lui Barack Obama de a utiliza acest termen cu referire la atacuri comise de organizaţii fundamentaliste precum Stat Islamic sau Al-Qaida arată că nu este pregătit să combată terorismul.

"Adevărul este că aceasta este o problemă artificială, deoarece nu există niciun dubiu, iar eu am spus-o repetat, că organizaţii teroriste precum Al-Qaida ori SI au pervertit, au distorsionat şi au încercat să folosească islamul ca pretext pentru acte barbare şi crime", a declarat Obama.

"Aceşti oameni omoară copii, omoară musulmani, au sclave sexuale, nu există nicio justificare logic religioasă pentru lucrurile pe care le fac", a adăugat preşedintele SUA, conform Business Insider.

"Vreau să fiu sincer, există pericole când avem un limbaj prea liber, mai ales când un preşedinte sau oameni care aspiră să devină preşedinte folosesc cu uşurinţă un astfel de limbaj referindu-se la musulmani americani. (...)", a explicat Obama.

La insistenţele moderatorului CNN Jake Tapper dacă se referă strict la afirmaţii făcute de Donald Trump, Obama a insistat: "Aceste critici nu îi sunt specifice doar candidatului republican. Din nou, eu încerc să fiu atent. Suntem într-o bază militară, nu vreau să introduc elemente politice părtinitoare aici. Cred că au fost unele personalităţi care au făcut comentarii periculoase, întrucât atunci când faci aşa ceva începi să divizezi cetăţenii americani", a insistat liderul de la Casa Albă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO