Business Internaţional

Barack Obama: "Vom ieşi din criză. Lucrurile se vor îmbunătăţi"

Barack Obama: "Vom ieşi din criză. Lucrurile se vor îmbunătăţi"

Foto: AFP/Mediafax

Autor: Mediafax

05.08.2011, 20:26 587

Preşedintele SUA, Barack Obama, a dat asigurări vineri căeconomia americană îşi va reveni din criză, pe fondul temerilorprivind o nouă intrare în recesiune. "Doresc ca americanii şipartenerii noştri din întreaga lume să ştie acest lucru: vom ieşidin criză, lucrurile se vor îmbunătăţi", a spus Obama, în momentulîn care pieţele financiare sunt preocupate din cauza perspectiveloreconomiei globale.

Barack Obama a subliniat că, în pofida unui "an tumultos",economia a reuşit să creeze locuri de muncă în sectorul privat 17luni la rând. Totuşi, liderul de la Casa Albă a avertizat că ritmulactual de creştere nu este suficient pentru a compensa pierderea aopt milioane de locuri de muncă provocată de recesiune.

"Trebuie să creăm un ciclu autosuficient, în care lumea să poatăcheltui şi economia să poată face angajări, pe fondul creşteriieconomice", adaugă Obama, într-un discurs rostit la centrul NavyYard din Washington, în faţa veteranilor militari. Citiţi mai multepe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO