Business Internaţional

Bărbat suspectat de plănuirea unui atac terorist, arestat în Australia

Bărbat suspectat de plănuirea unui atac terorist,...

Autor: Roxana Maciuca

26.05.2016, 09:58 43

"Un bărbat din Bankstown (Nw South Wales) a fost arestat azi (joi) de Unitatea de combatere a Terorismului din Sydney în cadrul operaţiunii în curs de desfăşurare privind descoperirea presupuselor atacuri teroriste plănuite în Australia", se arată într-un comunicat al poliţiei federale australiene.

"Vom invoca în faţa tribunalului că bărbatul coordonează un număr de persoane - care au fost anterior acuzate în această chestiune - responsabile de documentaţia necesară privind pregătirile pentru facilitatea, asistarea sau desemnarea unei persoane pentru a comite un atac terorist", se precizează în respectivul comunicat.

Săptămâna trecută, poliţia a efectuat raiduri în Melbourne, în cazul a cinci bărbaţi acuzaţi să ar fi intenţionat să călătorească în Siria pentru a se alătura militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic.

Bărbaţii, cu vârste cuprinse între 21 şi 31 de ani, s-ar fi urcat la bordul unei bărci cu motor intenţionând să părăsească Australia şi să se îndrepte spre Indonezia, dar au fost opriţi la scurt timp de poliţia australiană.

Cei cinci au fost inculpaţi că intenţionau să intre pe teritoriul unei alte ţări "în scopul declanşării unor activităţi ostile", infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea pe viaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO