Business Internaţional

Bătălia titanilor: 21st Century Fox, Comcast şi Walt Disney se luptă pentru achiziţia Sky. Dacă va câştiga lupta, Comcast va trebui să plătească consilierilor comisioane de 320 mil. dolari

Bătălia titanilor: 21st Century Fox, Comcast şi Walt...

Autor: Răzvan Botea

16.07.2018, 16:02 101

Comcast este aşteptată să plătească consilierilor din licitaţia pentru compania britanică de pay-TV Sky, în cazul în care o va câştiga, suma de peste 320 mil. dolari. Printre consilieri se numără băncile implicate sau firmele de avocatură care participă la licitaţia de 34 mld. dolari, ofertă depusă de Comcast, relatează Reuters.

Sky este în centrul unui război coplex trans-atlantic, în care giganţi precum 21st Century Fox, Comcast şi Walt Disney vor genera înasări substanţiale pentru firmele de consiliere şi avocatură.

Fox deja deţine 39% din Sky. Pe de altă parte, Disney şi Comcast sunt implicate într-o luptă separată pentru achiziţionarea companiei 21st Century Fox, inclusiv activele deţinute de aceasta la Sky. Pe 20 iunie, Disney a depus o nouă ofertă de cumpărare, de 71,3 miliarde de dolari, după ce, cu o săptămâna înainte, Comcast a oferit 65 de miliarde de dolari.

Se aşteaptă ca Comcast să plătească consilierilor între 270 şi 320 de milioane  de dolari, cea mai mare parte fiind către finanţatori – aproximativ 225 mil. dolari, printre aceştia numărându-se şi Bank of America.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO