Business Internaţional

Bayer se angajează să păstreze locurile de muncă ale Monsanto în SUA

Bayer se angajează să păstreze locurile de muncă ale...

Autor: Catalina Apostoiu

19.01.2017, 00:00 418
Compania germană Bayer va păstra întreaga forţă de muncă din SUA a Monsanto după achiziţia grupului american din sectorul produselor agrochimice, a declarat recent un purtător de cuvânt al preşedintelui ales Donald Trump, relatează Wall Street Journal. Potrivit purtătorului de cuvânt al echipei de tranziţie a lui Trump Sean Spicer, CEO al Bayer, Werner Baumann s-a angajat într-o întâlnire recentă cu Trump să păstreze în întregime cele peste 9.000 de locuri de muncă ale Monsanto în SUA şi să creeze cel puţin 3.000 de noi locuri de muncă high-tech. „Motivul acestui angajament şi expansiuni este legat de planul preşedintelui ales de a crea un climat de business îmbunătăţit  în Statele Unite“, a adăugat Spicer, remarcând că sediul Monsanto va rămâne în St. Louis. 

În cadrul unei declaraţii comune ce a urmat remarcilor echipei Trump, Bayer şi Monsanto au arătat că fuziunea va crea ìmai multe miiî de noi poziţii high-tech în SUA, însă au refuzat să ofere cifre concrete. Bayer este ultima dintr-o serie de companii importante care se lansează în angajamente privitoare la locurile de muncă, investiţii sau operaţiuni din SUA în urma campaniei lui Trump care pune accent pe crearea de locuri de muncă şi expansiune pe plan local.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO