Business Internaţional

BCE a menţinut dobânda de politică monetară la minimul record de 0,05%

BCE a menţinut dobânda de politică monetară la...

Autor: Luiza Chiroiu

02.10.2014, 15:13 119

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotărât ca rata dobânzii la operaţiunile principale de refinanţare şi ratele dobânzilor la facilitatea de creditare marginală şi la facilitatea de depozit să rămână nemodificate la nivelurile de 0,05%, 0,30% şi, respectiv, -0,20%", se arată într-un comunicat al instituţiei europene.

Preşedintele BCE, Mario Draghi, va susţine o conferinţă de presă în care va explica decizia luată de BCE în cadrul şedinţei lunare a instituţiei, care a avut loc în Italia.

De asemenea, Draghi va prezenta detaliile programului de cumpărare de obligaţiuni garantate cu active şi obligaţiuni emise de statele din zona euro. Datoria Greciei a crescut miercuri, pe fondul speculaţiilor conform cărora BCE va reduce standardele impuse de instituţie, pentru a permite cumpărarea de obligaţiuni garantate cu active din Grecia şi Cipru.

BCE a redus, la începutul lunii septembrie, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,05%, de la 0,15%.

Tot în urma şedinţei din septembrie, BCE a anunţat că va lansa, în luna octombrie, două noi programe pentru cumpărarea de eurobonduri emise de statele din zona euro şi de obligaţiuni garantate cu active din sectorul privat, în încercarea de a impulsiona creşterea economică şi a încuraja creditarea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO