Business Internaţional

BCE a menţinut dobânda de politică monetară la minimul record de 0,05%

BCE a menţinut dobânda de politică monetară la...

Autor: Liviu Popescu

03.10.2014, 00:00 188

Banca Centrală Europeană (BCE) a menţinut, în urma deciziei consiliului guvernatorilor reunit ieri în Napoli, dobânda de politică monetară la nivelul minim record de 0,05% şi a lăsat nemodificată şi rata dobânzii la depozitele constituite de bănci, de -0,2%, scrie Bloomberg. Decizia consiliului guvernatorilor BCE de a nu modifica ratele a fost anticipată de majoritatea analiştilor consultaţi de Bloomberg. BCE a redus la începutul lunii septembrie dobânda de politică monetară de la 0,15% la nivelul minim record de 0,05%.

În urma şedinţei de luna trecută, preşedintele BCE Mario Draghi a anunţat că va lansa în octombrie două programe prin care va cumpăra produse financiare structurate şi obligaţiuni garantate cu ipoteci emise de băncile din zona euro, în încercarea de a stimula creşterea economică şi de a încuraja creditarea. Încă din iulie, preşedintele băncii centrale germane Bundesbank Jens Weidmann, membru în consiliul guvernatorilor BCE, şi-a exprimat obiecţiile faţă de acest tip de achiziţii şi a avertizat că acest lucru va expune la riscuri bilanţul băncii centrale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO