Business Internaţional

Beijing a demarat o campanie de eliminare a 27.000 de pancarde amplasate ilegal

Beijing a demarat o campanie de eliminare a 27.000 de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.12.2017, 12:53 115
 
Oraşul Beijing încearcă să îşi înfrumuseţeze orizontul prin demolarea a 27.000 de panouri, afişe şi logo-uri, datorită unui nou proiect de reabilitare a oraşului, relatează Business Insider.

Reabilitarea a fost iniţial stabilită în luna septembrie şi vizează "purificarea spaţiului urban şi crearea unui orizont frumos". Până în prezent, o treime din cele 27.000 de afişe, considerate ilegale, au fost eliminate.
 
Campania vizează semnele situate pe marginile clădirilor. Semnele pot fi reflectorizante sau iluminate, dar nu pot fi mai mari de trei etaje, potrivit South China Morning Post.
 
Eliminările s-au intensificat în luna noiembrie şi se intenţionează să ia sfârşit până la finalul anului 2017.
În acelaşi timp au avut loc evacuări în masă, care au afectat, în mare parte, migranţi şi muncitori. Evacuările fac parte dintr-o campanie de siguranţă de 40 de zile, iar intensificarea demolărilor a ridicat suspiciunea că oraşul încearcă să se autofinanţeze.
 
Campania nu afectează doar întreprinderile private, de asemenea, Banca Centrală din Beijing împreună cu o secţie de poliţie au început să ridice afişe amplasate ilegal, relatează South China Morning Post.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO