Business Internaţional

Belgia şi Franţa au ajuns la un acord pentru a sprijini Dexia cu o linie de credit de 17 mld. euro

Belgia şi Franţa au ajuns la un acord pentru a sprijini Dexia cu o linie de credit de 17 mld. euro

Foto: Shutterstock

Autor: Mediafax

24.02.2012, 14:54 285

Belgia şi Franţa au ajuns la un acord pentru a ajuta grupul financiar Dexia cu linii de credit în valoare de 17 miliarde de euro, în schimbul unei separări mai rapide de Dexia Bank, deţinută de statul belgian, potrivit presei locale, citate de Reuters.

Dexia Bank Belgia, o divizie a grupului, a fost naţionalizată de statul belgian ca urmare a unui ajutor de patru miliarde de euro şi a anunţat în noiembrie o expunere de 56 de miliarde de euro faţă de grup.

O mare parte a expunerii este parte a finanţării pentru Dexia Credit Local, instituţie financiară care asigură împrumuturi autorităţilor locale din Franţa, din care 22 de miliarde de euro nu este garantată.

Belgia va garanta 60,5% din valoarea liniei de credit pentru Dexia, potivit publicaţiilor L'Echo şi De Tijd.

Guvernul belgian a refuzat să comenteze, iar reprezentanţii Dexia nu au fost disponibili.

Dexia a anunţat, joi, că riscă să dea faliment, după ce a raportat o pierdere de 11,6 miliarde de euro pentru anul trecut, ca urmare a divizării operaţiunilor şi expunerii faţă de datoria statului elen şi alte active toxice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO