Business Internaţional

BERD: Recuperarea din criză a României şi Bulgariei durează destul de mult faţă de regiune

BERD: Recuperarea din criză a României şi Bulgariei durează destul de mult faţă de regiune

Foto: World Economic Forum/Flickr

Autor: Mediafax

21.04.2011, 16:54 25

Economiile României şi Bulgariei revin foarte greu pe creştere,astfel că recuperarea din criză durează destul de mult încomparaţie cu alte state din regiune, a declarat, joi, preşedinteleBăncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), ThomasMirow (foto).

"România şi Bulgaria revin foarte greu pe creştere, ceea ceînseamnă că au nevoie de destul de mult timp pentru a ieşi dincriză faţă de alte state", a spus Mirow, într-un interviu acordatBloomberg.

Banca anticipează că România va înregistra o creştere a PIB de1,1% în acest an.

Regiunea Balcanilor rămâne vulnerabilă la riscurile generate decriza datoriilor suverane din Grecia, întrucât revenirea economicăacestor state este mai lentă decât în restul Europei de Est, a spusel.

Costurile de finanţare ale Greciei au crescut în ultima perioadădin cauza temerilor că statul ar putea fi nevoit să-şirestructureze datoria. Aceste temeri ar putea afecta băncile cuoperaţiuni în Balcani, iar BERD, împreună cu Fondul MonetarInternaţional, vor colabora pentru a împiedica extindereaproblemelor, a adăugat Mirow. Citiţi mai mult desprerecuperarea din criză a României şi Bulgariei pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO