Business Internaţional

Bezos face istorie: Pentru prima oară, şeful Amazon îl întrece pe Bill Gates şi devine cel mai bogat om din lume. De la începutul anului, miliardarul din e-commerce a câştigat 25 de miliarde de dolari

Bezos face istorie: Pentru prima oară, şeful Amazon îl...
27.07.2017, 17:31 2137

Jeff Bezos, fondatorul Amazon.com, a devenit cel mai bogat om din lume, după ce preţurile acţiunilor Amazon au explodat înainte de anunţarea rezultatelor financiare, relatează Bloomberg.

Bill Gates nu mai este cel mai bogat om de pe planetă, anunţă Bloomberg. Noul număr 1 a urcat patru locuri de la începutul anului.

Acţiunile retailerului online au crescut cu 1,8% la o valoare de 1071 de dolari la 9.30 am (New York). Dacă această valoare se va menţine la închiderea bursei de la New York atunci Jeff Bezos va deveni cel mai bogat om din lume. Bill Gates, şeful Microsoft, deţine acest titlu din mai 2013.

Investitorii şi analiştii, pe lângă faptul că au urmărit progresele Amazonului în ceea ce priveşte cota de piaţă la categorii precum îmbrăcămintea şi alimentele, vor lua în considerare şi numărul de abonamente noi au vândute de retail. Amazon Prime este serviciul care oferă reduceri pentru livrar, dar şi conex o parte de video şi audio streaming, pentru un preţ de 99 de dolari pe an.

"Amazon Prime este motivul pentru conceptul de vânzare fizică pierde teren", a spus Michael Pachter, un analist Wedbush Securities Inc, care preconizează un preţ de 1.250 dolari pentru acţiunile retailerului.

Investitorii monitorizează, de asemenea, şi divizia de cloud-computing a Amazon, denumită Amazon Web Services, o afacere care are un potenţial de creştere rapid şi este una profitabilă. Amazon Web Services acumulează prin cifra sa de afaceri un total de 10% din veniturile gigantului american. Amazon se afală în fruntea industriei de cloud computing, dar se confruntă cu o concurenţă în continuă creştere din partea celor de la Microsoft şi Google Alphabet .

Bezos deţine 17% din compania Amazon, ale cărei acţiuni au urcat cu 40% de la începutul anului până acum, bagându-i în conturi lui Bezos nu mai puţin de 24,5 miliarde de dolari. Bezos a început anul pe locul patru şi de atunci l-a depăşit pe Amancio ORtega, fondatorul Inditex (Zara, Pull & Bear etc), şi pe Warren Buffett. 

Este de aşteptat ca Amazon să anunţe rezultate financiare trimestriale de 37,2 miliarde de dolari, o creştere de 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit analiştilor.

 

 

Investitorii monitorizează, de asemenea, divizia de cloud-computing Amazon, Amazon Web Services, o afacere rapidă şi profitabilă, care reprezintă aproximativ 10% din venituri. Amazon conduce industria cloud computing, dar se confruntă cu o concurenţă crescândă de la Microsoft şi Google parent Alphabet Inc. Amazon se aşteaptă să înregistreze venituri trimestriale de 37,2 miliarde de dolari, o creştere de 22% faţă de anul precedent, potrivit estimării medii a 34 de analişti chestionaţi de Bloomberg şi a câştigurilor pe acţiune de 1,42 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO