Business Internaţional

Bilanţul atacului din Munchen rămâne la nouă morţi şi 21 de răniţi; plus atacatorul, care este mort

Bilanţul atacului din Munchen rămâne la nouă morţi...

Autor: Mediafax

23.07.2016, 06:53 1751

Autorul atacului este un adolescent în vârstă de 18 ani de origine iraniană. Tânărul a acţionat de unul singur şi a fost găsit mort, existând suspiciuni că s-a sinucis.

Motivele comiterii atentatului în centrul comercial Olympia din Munchen "nu sunt clare", a comunicat Poliţia germană sâmbătă dimineaţă, confirmând bilanţul iniţial, de nouă morţi, anunţat de MEDIAFAX încă de vineri seară.

De asemenea, autorităţile germane au confirmat informaţiile potrivit cărora presupusul autor al atacului a fost găsit mort la circa un kilometru de centrul comercial Olympia (OEZ), existând suspiciuni că s-ar fi sinucis. Presupusul autor al atacului nu este inclus în atacul soldat cu nouă morţi şi 21 de răniţi, inclusiv trei persoane aflate în stare gravă.

Deşi iniţial Poliţia germană anunţase că sunt căutaţi "trei indivizi înarmaţi", autorităţile au nuanţat ulterior că exista "cel puţin un suspect", a cărui moarte a fost confirmată după câteva ore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO