Business Internaţional

Bilanţul atentatelor de la Barcelona şi Cambrils a ajuns la 15 morţi

Bilanţul atentatelor de la Barcelona şi Cambrils a...

Autor: Mediafax

21.08.2017, 15:13 81

Toate cele 15 victime ale atacurilor teroriste au fost identificate, fiind vorba de 6 spanioli, 3 italieni, 2 portughezi, 1 belgian, 1 american, 1 canadian şi 1 australian.

Numărul morţilor a fost revizuit după ce ancheta a stabilit că presupusul autor al atacului cu vehiculul de la Barcelona a înjunghiat mortal un spaniol şi i-a furat maşina, la aproximativ 80 de minute după atentat. Maşina a fost găsită în orăşelul Sant Just Desvern, la aproximativ 25 de kilometri depărtare.

Poliţia îl caută pe Younes Abouyaaqoub, un tânăr de origine marocană despre care se crede că ar fi fost şoferul vechiului utilizat în atentatul de la Barcelona.

Autorităţile îl caută pe Abouyaaqoub de câteva zile, fiind singurul din cei 12 suspecţi care este încă în libertate.

Forn, care se coordonează departamentul de afaceri interne în cadrul administraţiei regiunii autonome Catalonia, a confirmat că toate dovezile indică faptul că Abouyaaqoub ar fi fost şoferul vechiului utilizat în atac.

Potrivit informaţiilor preliminare, Younes Abouyaaqoub ar avea 22 de ani şi ar fi locuit în oraşul Ripoll, la nord de Barcelona.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO