Business Internaţional

Bilanţul cutremurului din Taiwan de săptămâna trecută a ajuns la 114 morţi

Bilanţul cutremurului din Taiwan de săptămâna...

Autor: Roxana Maciuca

13.02.2016, 12:50 776

"Operaţiunile de căutare şi de intervenţie au luat sfârşit", a anunţat William Lai, primarul oraşului Tainan, cel mai afectat de cutremur, la televiziunea locală.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs în zorii zilei de 6 februarie, săptămâna trecută, în perioada sărbătorilor de Anul Nou. Cele mai multe dintre victimele decedate se aflau în complexul rezidenţial Weiguan de 17 etaje. Doar alte două persoane au murit în altă zonă din oraş.

În clădirea respetivă, erau înregistraţi 256 de locatari, dar, în primele zile de la incident, au fost scoase mai multe persoane decât cei înregistraţi, devenind evident că mult mai mulţi oameni erau prinşi între dărâmăturile clădirii.

În total au fost scoase 289 de persoane dintre care 175 în viaţă. Dintre aceştia, 96 au fost internate în spital, a precizat primarul oraşului Tainan.

Niciun supravieţuitor nu a mai fost scos dintre dărâmături de luni seară, iar peste 100 de persoane sunt date dispărute în continuare.

Autorităţile au deschis o anchetă în privinţa structurii clădirii care ar fi contribuit la decesul unui număr atât de mare de oameni.

Trei persoane au fost reţinute de autorităţile taiwaneze în această săptămână, printre care şi dezvoltatorul complexului rezidenţial Weiguan sub suspciunea de omucidere prin neglijenţă în serviciu, dar niciuna nu a fost acuzată în mod oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO