Business Internaţional

Bilanţul preliminar al cutremurului din Indonezia a ajuns la 142 de morţi

Bilanţul preliminar al cutremurului din Indonezia a...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

06.08.2018, 11:36 75

Cel puţin 142 de persoane au murit, iar alte câteva sute au fost rănite, în urma cutremurului puternic produs duminică în zona insulei Lombok din Indonezia, a anunţat un oficial local, însă aceast nou bilanţ nu a fost confirmat în mod oficial, informează agenţia Dpa.

Sutopo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru situaţii de urgenţă, a declarat că nu poate să confirme această cifră, reiterând că bilanţul preliminar oficial este de 91 de morţi, însă este de aşteptat ca numărul să crească.

Magnitudinea seismului a fost revizuită de Institutul American de Geofizică (USGS), de la 7 grade la 6,9 grade.

Agenţia Indoneziană pentru Meteorologie, Climatologie şi Geofizică (BMKG) a anunţat că după cutremurul de duminică au fost înregistrate peste 120 de replici, inclusiv câteva de peste 5 grade pe scara Richter.

Mii de clădiri au fost avariate, astfel că un număr mare de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, a anunţat luni Sutopo Nugroho, purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene pentru situaţii de urgenţă.

Sutopo Nugroho a precizat că bilanţul seismului ar putea să crească în condiţiile în care echipele de salvare şi căutare nu au ajuns încă în toate zonele afect

Oficialul a mai comunicat că printre cele 91 de persoane decedate nu se numără niciun cetăţean străin.

Districtele Lombok de Nord, Lombok de Est şi Mataram au fost cele mai serios afectate, cele mai multe victime decedând în urma prăbuşirii unor clădiri, a declarat Nugroho.

Printre clădirile distruse de cutremur se numără şi o moschee în care mai mulţi localnici se aflau la rugăciuni, a mai comunicat oficialul, precizând că echipele de salvare nu au putut încă demara operaţiunile de căutare a victimelor din cauza lipsei echipamentului necesar pentru îndepărtarea molozului.

Operaţiunile de salvare sunt îngreunate şi de probleme privind alimentarea cu electricitate şi întreruperea comunicaţiilor în unele zone.

Aproximativ 1.000 de turişti, inclusiv mai mulţi străini, au fost evacuaţi din insulele Gili, aflate în apropierea insulei Lombok.

Seismul a fost resimţit şi pe insula Bali, unde două persoane au decedat, cât şi în estul provinciei Java.

Insula Lombok urma să găzduiască luni o conferinţă pe teme de securitate, la care urmau să participe miniştri din Indonezia, Australia, Noua Zeelandă şi Myanmar. Evenimentul a fost însă anulat în urma seismului devastator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO