Business Internaţional

Bilanţul seismelor din Italia a ajuns la cel puţin 247 de morţi

Bilanţul seismelor din Italia a ajuns la cel puţin 247...

Autor: Mihai Draghici

25.08.2016, 09:40 1109

UPDATE: Echipele de salvare continuă să caute victime ale dezastrului de ieri din Italia, după cutremurul care a nivelat trei oraşe în centrul ţării.Bilanţul morţilor până la această oră se ridică la 247, iar în Italia a început din nou disputa legată de oraşele şi satele antice construite peste zone seismice extrem de periculoase, scrie Bloomberg. 


Cel puţin 120 de persoane au murit, iar alte sute au fost rănite în urma cutremurelor produse în cursul nopţii de marţi spre miercuri în centrul Italiei, anunţă autorităţile italiene citate de publicaţia La Repubblica.

Bilanţul anunţat anterior de autorităţile italiene era de 80 de morţi.

Primul cutremur, de 6,0 grade, a avut loc la ora 3.36 (4.36, ora României), în zona Accumoli/Arquata del Tronto (la graniţa dintre regiunile Lazio şi Marche, în centrul Italiei), la adâncimea de doar 4 kilometri. Au urmat alte două mişcări telurice, la orele 4.32 şi 4.33, cu intensităţi de 5,4, respectiv 4,8 grade, la adâncimi de 8 şi 9 kilometri. Cele trei seisme au fost urmate de zeci de replici cu intensităţi între 2 şi 4 grade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO