Business Internaţional

Bilanţul victimelor atacului "chimic" asupra unui oraş sirian a ajuns la 72 de morţi

Bilanţul victimelor atacului "chimic" asupra unui oraş...

Autor: Raluca Manga

05.04.2017, 10:18 50

"Sunt de asemenea 17 femei printre victime, iar bilanţul ar putea creşte deoarece sunt persoane dispărute", a mai transmis OSDO, care anunţase iniţial că 58 de persoane au murit în urma atacului.

Un presuspus atac cu gaz, despre care se crede că ar fi fost efectuat cu ajutorul unor avioane ale Guvernului de la Damasc, a fost efectuat, marţi, în provincia siriană Idlib, au anunţat marţi o organizaţie şi cadre medicale citate de Reuters. Atacul a provocat leşinul sau asfizierea mai multor persoane, iar unele dintre ele prezentau spume la gură, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citând surse medicale care au descris aceste simptome ca fiind indicii ale unui atac cu gaz.

BBC News online scrie la rândul său că OSDO a anunţat că raiduri aeriene efectuate de Guvernul sirian sau de avioane ruse asupra oraşului Khan Sheikhoun au provocat asfixierea mai multor persoane, însă o sursă militară siriană a respins vehement informaţia că armata ar fi folosit astfel de arme.

Medici şi activişti de opoziţie au spus că ulterior au fost lansate rachete din aeronave asupra unor clinci din regiune unde erau trataţi unii dintre supravieţuitori, mai scrie BBC News online.

Mohammed Rasoul, responsabil de serviciul de ambulanţă din Idlib, a anunţat marţi că 67 de persoane au murit şi 300 au fost rănite, în timp ce agenţia de presă Step, care susţine opoziţia, a transmis că numărul morţilor a ajuns la 100.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO