Business Internaţional

Bogaţii lumii trăiesc cu câţiva ani în plus faţă de oamenii de rând şi în acelaşi timp beneficiază şi de un „premiu“ financiar pentru longevitatea lor, pe cheltuiala contribuabililor

Bogaţii lumii trăiesc cu câţiva ani în plus faţă...

Autor: Catalina Apostoiu

25.04.2017, 22:07 2363

Tinerii din întreaga lume se pot imagina trăind până la 100 de ani dacă au parte de servicii medicale de calitate. Totuşi, mulţi americani mor la vârste din ce în ce mai mici, scrie Bloomberg. Societatea Actuarilor şi-a redus în toamna anului trecut estimările privitoare la speranţa de viaţă pentru americanii în vârstă de 65 de ani cu şase luni. Rezultatul acestor tendinţe, relevă un nou studiu, este o diferenţă în creştere între cei mai bogaţi şi cei mai săraci americani.

Cei mai bogaţi oameni ai Americii nu numai că pot trăi cu câţiva ani în plus, dar beneficiază în acelaşi timp de un „premiu“ financiar pentru longevitatea lor, graţie contribuabililor americani. Aceste tendinţe vor fi cruciale în condiţiile în care noua administraţie şi Congresul analizează modificări ale programelor de asigurări sociale, serviciilor medicale şi altora.

Cercetătorii care au realizat studiul menţionat au încercat să determine care ar fi speranţa de viaţă a americanilor în funcţie de veniturile acestora. Rezultatele, cei mai săraci dintre americanii de 50 de ani pot acum să se aştepte să trăiască uşor peste 76 de ani, cu şase luni mai puţin decât generaţia anterioară, în timp ce cei mai bogaţi americani de 50 de ani ar putea ajunge la aproape 89 de ani, cu şapte ani mai mult decât generaţia părinţilor lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO