Business Internaţional

Brazilia se pregăteşte pentru primele importuri de cafea

Brazilia se pregăteşte pentru primele importuri de cafea

Autor: Catalina Apostoiu

21.02.2017, 00:00 847

Din cauza secetei extreme înregistrate de Brazilia în ultimii trei ani, producătorii de cafea şi-au redus producţia, unii dintre ei fiind obligaţi să accepte reduceri ale datoriilor din partea Banco do Brasil controlată de guvern, scrie Financial Times.

Acum, aceştia se pregătesc să facă faţă unei noi provocări. Pentru prima dată de când a devenit o forţă dominantă în producţia şi exportul de cafea, în secolul 19, Brazilia îşi va deschide porţile importurilor de cafea din ţări ca Vietnam din cauza deficitului de cafea robusta cu care se confruntă. Aproximativ 90% din cafeaua robusta a Braziliei este folosită în industria cafelei instant a ţării.

Pe lângă împingerea preţurilor cafelei robusta la niveluri record în Brazilia, lipsa ofertei a contribuit de asemenea la creşterea puternică a preţurilor la nivel internaţional, până la un maxim pe cinci ani. Brazilia nu interzice importurile de cafea, dar impune un tarif de 10% pentru acestea, iar guvernul ţării ar putea reduce nivelul acestuia la 2% pentru importurile permise.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO