Business Internaţional

Apple a lansat cel mai aşteptat smartphone al lunii: Cum arată noul iPhone 7 şi ce caracteristici are

Apple a lansat cel mai aşteptat smartphone al lunii: Cum...

Autor: Go4it.ro

07.09.2016, 21:33 16146
Apple a lansat miercuri noile sale smartphone-uri, care vor concura direct cu seria Samsung Galaxy S7 şi cu Galaxy Note7. Despre iPhone 7 şi iPhone 7 Plus se cunosc deja foarte multe detalii, dar este posibil ca Apple să aibă câteva suprize. Potrivit celui mai reputat analist specializat pe compania Apple, Ming-chi Kuo de la KGI Securities, terminalele din seria iPhone 7 vor fi disponibile în cinci culori: rose gold, gold, silver, dark black şi piano black (cu suprafaţă lucioasă). Dispare opţiunea space gray, care este înlocuită cu dark black. Opţiunea piano black va fi disponibilă pentru modelele mai scumpe, cu capacitate de stocare mare, scrie Go4it
 
Capacitatea de stocare de bază pe noua serie va fi de 32 GB. Vor mai fi disponibile versiuni iPhone 7 cu 128 GB şi 256 GB. 
 
Mai mult, iPhone 7 Plus va avea 3 GB memorie RAM pentru a susţine sistemul de camere mai puternic, iar iPhone 7 va rămâne la 2 GB. Sistemul dual-camera de pe iPhone 7 Plus va dispune de doi senzori de 12 MP. Tehnologia va permite mutarea focusului într-o imagine după ce a fost făcută. iPhone 7 va fi rezistent la apă (standard IPX7).
 
Din păcate, dispare jack-ul audio de pe iPhone. În cutie vor fi disponibile căşti EarPod care se conectează la portul Lightning şi un adaptor din Lightning în jack de 3,5 mm. 
 
Potrivit lui Kuo, procesorul Apple A10 va avea o frecvenţă de 2,4-2,5 GHz, faţă de 1,85 GHz în cazul Apple A9. Procesorul este produs de TSMC. 
Conform zvonurilor, difuzorul pentru convorbiri va funcţiona ca şi difuzor normal, oferind, împreună cu cel principal poziţionat pe marginea de jos, sunet stereo atunci când telefonul este ţinut în poziţie landscape. 
 
Lansarea iPhone 7 vine într-un moment dificil pentru rivala Samsung, care a decis să înlocuiască două treimi din cele 2,5 milioane de unităţi Galaxy Note7 livrate. Decizia a fost luată după ce mai multe unităţi au luat foc sau au explodat. În aceste condiţii, Apple a mărit comenzile pentru iPhone 7, deoarece se aşteaptă ca mulţi dintre cei care doreau să cumpere Galaxy Note7 să opteze pentru iPhone 7 Plus după incident. 
 
 
UPDATE 20:00. Este posibil ca Apple să lanseze în această seară un nou model Apple Watch. The Verge a observat faptul că foarte mulţi reprezentanţi ai companiei poartă haine cu mâneci lungi, sub care ar putea ascunde ceva. 
 
UPDATE 20:07. Se începe cu Apple Music, care a ajuns la 17 milioane de abonaţi. Tim Cook, şeful Apple, trece la App Store, din care au fost descărcate peste 140 miliarde de aplicaţii. 
 
UPDATE 20:07. Apple a anunţat  iPhone 7 pe contul oficial de Twitter înaintea lui Tim Cook. Mesajul, publicat probabil dintr-o eroare, confirmă faptul că noua serie de smartphone-uri Apple este rezistentă la apă. Se confirmă şi existenţa opţiunii de culoare piano black (cu suprafaţă lucioasă), care va fi disponibilă, potrivit zvonurilor,  pentru modelele mai scumpe, cu capacitate de stocare mare. 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO