Business Internaţional

Brexitul îi face pe trei sferturi dintre directorii de companii britanici să ia în calcul relocarea

Brexitul îi face pe trei sferturi dintre directorii de...

Autor: Ştefan Stan

26.09.2016, 09:59 192

Aproximativ 72% dintre cei 100 de lideri de business implicaţi în studiu au spus că au votat pentru rămânerea UK în UE în cadrul referendumului din iunie. 69 dintre aceştia sunt optimişti că economia britanică va creşte pe parcursul anului viitor, în timp ce 73% dintre ei şi-au exprimat încrederea că şi companiile lor vor creşte. 76 dintre CEO au spus că se gândesc să îşi mute business-ul din Anglia.

"Şefii companiilor reacţionează la incertitudine cu planuri de contingenţă", a spus preşedintele KPMG din Marea Britanie, Simon Collins. "Peste mai bine de jumătate dintre ei consider că abilitatea Marii Britanii să facă afaceri va fi afectată după ce va părăsi Marea Britanie, aşa că mulţi CEO consider că este important să aibă puse la cale scenario diferite pentru a face faţă acestui impact", a adăugat el.

Studiul sugerează că premierul Theresa May are de lucru pentru a păstra business-urile în Marea Britanie şi trebuie să negocieze nou accord cu UE care să oprească imigranţia, precum şi să păstreze relaţiile comerciale strânse cu cei 27 de membrii.

Înainte de votul din 23 iunie, ministrul de Finanţe de la vremea respectivă, George Osborne, a spus că părăsirea Uniunii Europene ar pune în pericol 820.000 de job-uri din Marea Britanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO