Business Internaţional

British American Tobacco ar putea deveni cea mai mare companie de tutun din lume. Gigantul britanic a făcut o ofertă 47 mld. dolari pentru preluarea Reynolds

British American Tobacco ar putea deveni cea mai mare...

Autor: Ştefan Stan

21.10.2016, 12:05 460

British American Tobacco a făcut o ofertă de ahiziţie pentru restul participaţiei pe care nu o deţine, de 58% din Reynolds American, pentru 47 de miliarde de dolari, într-o afacere care ar urma să creeze cea mai mare companie de tutun din lume, scrie Bloomberg.

Oferta de cash şi acţiuni evaluează acţiunile Reynolds la 56,50 de dolari, potrivit unui anunţ BAT de vineri, o creştere de 20% faţă de ultimul preţ de închidere. Compania din Marea Britanie a spus că nu a avut discuţii anterioare cu board-ul Reynolds, unde deja deţine o participaţie de 42% de peste un deceniu.

Achiziţia ar fi cea mai mare pentru o companie britanică după votul din 23 iunie, când s-a decis părăsirea Uniunii Europene, potrivit Bloomberg.

Mutarea pe care BAT doreşte să o facă sporeşte activitatea de achiziţii dintr-o industrie care se consolidează rapid, unde companiile caută să compenseze declinul numărulu ide fumători.

BAT a cheltuit deja anul trecut 2,4 miliarde de dolari pentru cumpărarea Souza Cruz din Brazilia şi a finanţat parţial achiziţia Lorillard de către Reynolds pentru a-şi păstra participaţia de 42% în brandul Camel.

Acţiunile BAT au crescut cu 3,5% după anunţ, crescând valoarea de piaţă a companiei la 92,7 miliarde de lire.  

Oferta ar urma să creeze cea mai mare companie listată de tutun, depăşind Philip Morris International. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO