Business Internaţional

TRAGEDIE în lumea de business! Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri a MURIT. Ce se întâmplă cu afacerile din România

TRAGEDIE în lumea de business! Unul dintre cei mai...

Autor: Alex Ciutacu

21.02.2019, 16:26 13432

Bruno Schroder, moştenitorul uneia dintre cele mai „bătrâne” averi bancare din Europa, a murit la vârsta de 86 de ani, potrivit Bloombrg.

Managerul de investiţii Schroders a anunţat că acesta s-a stins din viaţă miercuri, răpus de boală.

Născut în 1933, Bruno a fost stră-stră nepotul lui Johann Heinrich Schroder, care a pus în 1818 bazele J. Henry Schroder & Co.

El a fost director al firmei din 1963, iar compania sa a făcut furori în Londra alături de nume precum Morgan Grenfell, Kleinwort Benson sau Warburg.

Liberalizarea pieţelor financiare din Londra din 1986 – cunoscută drept Big Bang – a perturbat mediul bancar de până atunci.

Schroders, care a vândut braţul de investiţii către Salomon Smith Barney în anul 2000, înainte ca firma să devină parte din Citigroup, şi-a mutat domeniul de activitate înspre gestionarea portofoliilor de investiţii.

Firma a cumpărat în 2013 Cazenove Capital Holdings, iar combinaţia dintre cele două a pus la un loc cele mai vechi firme din Londra.

Astăzi, Schroders este unul dintre cei mai mari manageri de investiţii din Marea Britanie, cu circa 500 de miliarde de lire sterline investite pentru clienţii lor. În România, la sfârşitul anului 2018, Schroder deţinea 2% din acţiunile BT. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO