Business Internaţional

Bucureştiul are tarife la taxi de 7 ori mai mici decât în Vest

Bucureştiul are tarife la taxi de 7 ori mai mici decât în Vest
17.08.2010, 23:40 68

Printre cele mai scumpe oraşe din Europa în ceea ce priveştetarifele practicate de companiile de taximetrie se numărăAmsterdam, Bruxelles şi Stockholm. La polul opus, Sofia şiBucureştiul pot fi considerate cele mai ieftine, având în vedere căîn cele două capitale tarifele de pornire se învârt în jurul sumeide 0,3 euro, în timp ce un kilometru costă între 0,3 euro şi puţinpeste 0,8 euro, în funcţie de companiile de taxi.

Dintre capitalele statelor nou-aderate la Uniunea Europeană,cele mai scumpe oraşe la acest capitol sunt Budapesta şi Praga, darchiar şi aşa acestea nu se ridică la nivelul preţurilor practicateîn ţările din nordul şi vestul Bătrânului Continent. O cursă de laAeroportul Ruzyne din Praga până în centrul capitalei cehe costăcirca 28-32 de euro, în timp ce o cursă de la Aeroportul Schipholdin Amsterdam până în centrul oraşului scoate din buzunarulclientului circa 40 de euro. Pe de altă parte, o cursă prin centrulcapitalei cehe costă între 6 şi 8 euro, în timp ce în Stockholm oastfel de "plimbare" poate costa între 10 şi 20 de euro.

Spre deosebire de Bucureşti, în multe alte oraşe europenetransportul bagajelor se taxează separat. Un exemplu în acest senseste Parisul. De asemenea, în capitala franceză o cursă întrecentrul oraşului şi parcul de distracţii Disneyland ajunge la 75 deeuro, potrivit Taxiprices.com, bază de date online care prezintăcomparativ tarifele medii ale companiilor de taxi din întreagalume. Dintre oraşele vestice, Barcelona se numără printre cele maiieftine, având în vedere că aici tariful de pornire este de 1,3euro, iar tariful pe kilometru se situează sub 0,8 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO