Business Internaţional

Bulgaria construieşte o autostradă de 300 km, în parteneriat cu Turcia şi Qatar

Bulgaria construieşte o autostradă de 300 km, în parteneriat cu Turcia şi Qatar

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

25.05.2012, 11:08 3471

Autostrada va străbate teritoriul Bulgariei de la nord la sud, conectând graniţa cu România de frontiera cu Grecia şi Turcia.

"La întâlnirea premierilor Bulgariei, Qatarului şi Turciei au fost purtate discuţii tehnice privind construcţia unei autostrăzi Ruse - Svilengrad prin parteneriat public-privat", a declarat joi seara, într-o conferinţă de presă, ministrul bulgar al Construcţiilor, Lilyana Pavlova.

Săptămâna trecută, premierii celor trei state au convenit să analizeze proiecte comune de infrastructură, inclusiv construcţia unei autostrăzi care să conecteze podul Giurgiu - Ruse cu Istanbulul.

Pavlova a precizat că proiectul ar trebui finalizat în termen de patru ani şi va costa aproximativ 1,5 miliarde leva, sumă care reprezintă 766 milioane euro la cel mai recent curs de schimb.

"Nu este un proiect sprijinit de UE. Va fi realizat ca proiect comun cu participarea celor trei ţări", a afirmat premierul bulgar Boiko Borisov, prezent de asemenea la conferinţă.

Săptămâna trecută, premierul din Qatar, Şeicul Hamad Bin Jassim al-Thani, a declarat că emiratul va depozita 200 milioane de dolari (160 milioane euro) la banca centrală a Bulgariei drept garanţie privind intenţiile serioase de investiţii în ţară.

Qatar a anunţat că va investi 100 milioane euro, într-o perioadă de un an, în agricultură, turism, infrastructură şi alte proiecte în Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO