Bundesbank: Creşterea economică a Germaniei ar putea accelera în primul trimestru al acestui an

15 feb 2016 Autor: Marius Oncu

Creşterea economiei germane, cea mai mare din Europa, s-ar putea accelera în primul trimestru al acestui an, după ce în ultimele trei luni ale anului trecut a fost de doar 0,3%, raportat la trimestrul al treilea, potrivit băncii centrale a Germaniei, Bundesbank.

Creşterea mai rapidă a PIB ar putea fi susţinută de piaţa internă, care beneficiază în continuare de situaţia foarte bună a pieţei muncii, potrivit MarketWatch. Puterea de cumpărare a consumatorilor ar urma să fie susţinută şi de preţul mai mic al petrolului.

În ultimele trei luni ale anului trecut, consumul intern a sprijinit, de asemenea, creşterea PIB, în timp ce schimburile comerciale au avut un impact negativ. Creşterea anualizată s-a situat la 1,1% în trimestrul al patrulea, iar cea trimestrială la 0,3%.

"Economia germană s-ar putea extinde într-un ritm uşor mai rapid în primul trimestru al anului, faţă de finele anului trecut, în principal ca urmare a întăririi dinamicii interne. Un impuls mai puternic ar putea veni din partea consumului, care beneficiază, în continuare, de pe urma situaţiei pieţei muncii", se arată într-un buletin lunar al băncii, publicat luni.

Creşterea mai puternică a economiei Germaniei ar reprezenta o veste bună pentru zona euro, dar ar reprezenta o continuare a evoluţiei din ultimii ani, în care Germania a reprezentat motorul economic al UE.

 
Cuvinte cheie:
GERMANIA
, ECONOMIE
,
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide