Business Internaţional

Bursele asiatice continuă cea mai slabă performanţă trimestrială din ultimii trei ani

Autor: Adrian Voicu

30.09.2011, 09:43 102

Bursele asiatice au căzut vineri, continuând cea mai slabă performanţă lunară din istoria de după octombrie 2008, conduse de acţiunile bursei chineze.

Toyota Motor, cel mai mare producător auto din lume, a coborât cu 1,4% la Tokio, în timp ce Samsung Electronics, exportatorul de electronice numărul 1 din Coreea de Sud, a avuc un declin de 1,9%. Glencore International, cel mai mare transportator de materii prime din lume, a scăzut cu 6,9% pe fondul scăderii preţului futures al cuprului.

Indicele regional MSCI Asia Pacific a coborât cu 0,9% la 113,10 puncte la Tokio, pentru fiecare acţiune care a înregistrat creştere alte două fiind în declin.

Indicele japonez Nikkei 225 a coborât cu 0,4%, după ce în deschidere a avut un avans de 0,6%. Indicele bursei sud-coreene Kospi a avut un declin de 0,9%. Indicele australian S&P/ASX 200 s-a schimbat foarte puţin, după ce urcând cu 0,7%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO