Business Internaţional

Bursele europene au deschis în scădere, din cauza crizei din zona euro

Bursele europene au deschis în scădere, din cauza crizei din zona euro

Foto: AFP

Autor: Mediafax

04.01.2012, 10:52 146

Bursele europene au deschis miercuri în scădere, după patru şedinţe consecutive de creştere, din cauza temerilor legate de criza datoriilor de stat din zona euro, fiind aşteptate rezultatele licitaţiilor de obligaţiuni programate pentru această zi de Germania şi Portugalia.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a coborât cu 0,3% în debutul şedinţei de tranzacţionare, după ce a atins marţi maximul ultimelor cinci luni datorită datelor economice pozitive din China, Germania şi SUA, transmite Reuters.

Acţiunile bancare au înregistrat scăderi importante miercuri în Europa, indicele sectorului coborând cu 0,9%.

Germania vrea să împrumute 5 miliarde euro prin licitaţia de obligaţiuni de miercuri, iar Portugalia a programat o emisiune de un miliard de euro.

Grecia, Italia şi Spania au de asemenea licitaţii de obligaţiuni programate în luna ianuarie.

Statele din zona euro vor încerca să atragă de pe pieţe, în primul trimestru, sume de până la 262 miliarde euro, iar licitaţiile programate pentru întregul an vizează împrumuturi în valoare totală de 865 miliarde euro, potrivit estimărilor Deutsche Bank citate de Bloomberg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO