Business Internaţional

Bursele europene au închis în scădere uşoară

Bursele europene au închis în scădere uşoară

Foto: AFP

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

07.12.2011, 19:34 85

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere uşoară, în aşteptarea summit-ului Uniunii Europene din această săptămână, din cauza incertitudinilor legate de şansele unui acord cuprinzător care să contribuie la rezolvarea crizei datoriilor, transmite Reuters.

Un oficial german de rang înalt a declarat că guvernul de la Berlin se aşteaptă tot mai puţin la un acord al celor 27 de state membre de modificare a tratatului UE, dar ministrul francez de Finanţe a fost mai optimist.

"Dacă liderii europeni vor spune că vor exista nişte limite bugetare, dar nimeni nu are de gând să le aplice, piaţa va reacţiona negativ", a declarat Bob Parker, analist la Credit Suisse.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a scăzut cu 0,1%, după ce în timpul tranzacţiilor a atins cel mai ridicat nivel de la sfârşitul lui octombrie.

Scăderi ale acţiunilor au avut loc în toate sectoarele, dar cele mai mari pierderi au fost în cazul titlurilor companiilor financiare.

Acţiunile grupului ING au scăzut cu 4,8%, după ce a anunţat că va înregistra un cost excepţional de 1,1 miliarde de euro legat de portofoliul de asigurări din Statele Unite.

Indicele londonez FTSE 100 a coborât cu 0,39%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,57% şi CAC 40 al bursei din Paris cu 0,11%.

La Milano, indicele FTSE Mib a pierdut 1,24%, iar indicele Ibex-35 al bursei din Madrid 0,79%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO