Business Internaţional

Bursele europene deschid şedinţa de vineri în cădere puternică

Bursele europene deschid şedinţa de vineri în cădere puternică
05.08.2011, 10:19 496

Bursele europene au deschis şedinţa de vineri în cădere drasticăpe fondul căderii bursei americane şi a celor asiatice,investitorii arătându-şi astfel temerile privind datoriile suveraneale ţărilor din zona euro şi faţă de revenirea economieiamericane.

Indicele britanic FTSE a coborât în deschidere cu 2,5%, în timpce indicele german DAX a pierdut 2%, iar indicele francez CAC-40 aavut un declin de 2,6%.

În Europa, temerile sunt legate în principal de criza datoriilorcare continuă să se extindă din Grecia şi Irlanda către economiimai mari precum cea a Spaniei sau a Italiei. Banca CentralăEuropeană (BCE), în încercarea de a linişti pieţele, a anunţat joică reîncepe programul de cumpărare de obligaţiuni, achiziţionând depe pieţele secundare obligaţiuni suverane emise de guvernulportughez şi cel irlandez.â

De asemenea, există temeri legate de situaţia economieiamericane, după ultimele date transmise de guvern, care nu suntprea încurajatoare. "Datele recente sugerează că economia americanăîncă rulează sub potenţial, iar încetinirea activităţi va menţinerata şomajului la nivel ridica pentru o perioadă prelungită detimp", arată Newedge, citată de Wall Street Journal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO