Business Internaţional

Business internaţional: China ar putea construi în Bulgaria „Las Vegasul Balcanilor“

Business internaţional: China ar putea construi în...

Autor: Bogdan Cojocaru

10.08.2017, 00:07 1502
Guvernul bulgar a aprobat un set de măsuri pentru a ajuta la lansarea proiectului Sfânta Sofia, un complex uriaş de divertisment high-tech, cu cazinouri şi un shopping mall, hotel de lux de mii de camere, spaţii de birouri şi zone verzi finanţat de investitori chinezi.

Un adevărat „smart city“, după cum îl descriu investitorii, sau „Las Vegasul Balcanilor“, aşa cum este descris de presa din Bulgaria. Proiectul va fi implementat de o companie chinezească, Bulgarian Development Holdings Limited, care s-a aliat în acest scop cu furnizorul chinez de echipamente telecom ZTE.

Complexul, de 1,5 miliarde de euro, ar urma să fie construit în următorii trei ani în apropierea oraşului Elin Pelin, de lângă Sofia, şi va cuprinde facilităţi de divertisment high-tech, un hotel de lux cu 2.000 de camere, cazinouri, un aquapark - cel mai mare paradis acvatic închis din lume -, săli de conferinţe şi de expoziţii, un shopping mall, clădiri de birouri, parcuri şi altele.

Sfânta Sofia este considerat de guvernul bulgar un proiect de investiţii prioritar.

Anunţat prima dată în urmă cu trei ani, dezvoltarea proiectului a devenit posibilă după ce guvernul de coaliţie a adoptat pe 2 august un pachet de măsuri de ajutor.

Pentru că are o poziţie geostrategică bună, un mediu fiscal prietenos cu afacerile şi costuri ale muncii reduse, investitorii chinezi, impulsionaţi de o nouă politică de expansiune comercială a Beijingului, acordă o atenţie în creştere Bulgariei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO