Business Internaţional

Canada extinde termenul de primire a celor 25.000 de refugiaţi, pentru finalul lunii februarie

Canada extinde termenul de primire a celor 25.000 de...

Autor: Raluca Manga

25.11.2015, 16:07 168

Canada va pune în funcţiune un "pod aerian" din primele zile ale lunii decembrie, incluzând chartere şi avioane militare, pentru a îndeplini acestă promisiune de campanie făcută de noul său premier, Justin Trudeau.

Prelungirea datei de primire a celor 25.000 de refugiaţi este cauzată de exigenţele sanitare şi de securitate, a explicat într-o conferinţă de presă Ralph Goodale, ministrul Securităţii Publice. "Siguranţa şi securitatea au fost mereu în fruntea listei noastre de priorităţi", a spus acesta.

Aceşti refugiaţi vor proveni din Iordania, Liban şi Turcia, a anunţat Guvernul canadian, care a trimis 500 de agenţi consulari în aceste ţări. Administraţia canadiană va lucra alături de Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNCHR) pentru a selecta persoanele care vor fi primite.

Canada intenţionează să privilegieze familiile şi "femeile vulnerabile". Doar homosexualii vor fi primiţi sau bărbaţii celibatari însoţiţi de alţi membrii ai familliei, a precizat Guvernul, acestă selecţie fiind menită să diminueze temerile populaţiei canadiene după atentatele de la Paris, în care se presupune că au fost implicaţi sirieni.

Cei 25.000 de sirieni vor fi selecţionaţi până la finalul anului pe baza unor verificări de securitate ce vor conţine analize morfologice şi anchete ale serviciilor de informaţii, pe lângă o serie de examene medicale la care vor fi supuşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO