Business Internaţional

Canada impune sancţiuni Rusiei după incidentul aviatic din Ucraina

Canada impune sancţiuni Rusiei după incidentul aviatic...

Autor: Gaidau Ion

25.07.2014, 09:03 1260

După ce, în ultimele luni, a impus o serie de sancţiuni împotriva unor cetăţeni ruşi şi ucraineni proruşi, Canada a trecut la un nou nivel, lovind de-acum în circuitele financiare ale economiei ruseşti.

Luni, premierul canadian a anunţat decizia de a impune noi sancţiuni ca urmare a prăbuşirii avionului malaysian cu 298 de persoane la bord în estul Ucrainei, probabil doborât de o rachetă lansată de separatiştii proruşi.

"Obiectivul nostru fără echivoc constă în a spori şi mai mult presiunile economice şi politice exercitate" asupra Rusiei, a afirmat Stephen Harper într-un comunicat.

Aceste sancţiuni vizează "un spectru larg de entităţi legate de industria rusă de armament şi domeniile finanţelor şi energetic", a adăugat şeful Guvernului canadian.

Vizând instituţii financiare, precum Gazprombank sau Vneşeconombank, sau companii din industria de armament, precum Kalaşnikov Concern, Canada impune "restricţii în privinţa finanţării prin emisiuni" pentru societăţile-cheie ale economiei ruseşti.

În total, sancţiunile vizează zece entităţi economice, două organisme separatiste din Doneţk şi Lugansk, şi opt oficiali ucraineni proruşi. Totodată, 43 de ruşi şi 40 de ucraineni sunt vizaţi de interdicţii de a călători în Canada.

Joi, Uniunea Europeană a adăugat, pe lista sancţiunilor, 15 personalităţi şi 18 entităţi acuzate de susţinerea separatiştilor din estul Ucrainei.

Premierul canadian s-a declarat "hotărât să lucreze cu aliaţii şi partenerii săi din cadrul comunităţii internaţionale" şi "dispus să pună în aplicare alte măsuri în cazul în care agresiunea militară a regimului Putin va continua" în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO