Business Internaţional

Cancelarul german, Angela Merkel: Marea Britanie trebuie să poarte "un dialog constructiv" cu UE înainte de startul negocierilor

Cancelarul german, Angela Merkel: Marea Britanie trebuie...

Autor: Mircea Olteanu

27.04.2017, 11:24 73

"Trebuie să ştim cum vedere Marea Britanie relaţiile viitoare cu noi", a declarat Merkel într-un discurs în Parlamentul de la Berlin.

"Nu există nicio îndoială că negocierile pentru Brexit vor solicitante pentru Marea Britanie şi Eurpa", a completat cancelarul german.

Merkel a criticat "iluziile" unor lideri britanici care cred că Regatul Unit va avea aceleaşi drepturi ca o ţară membră a Uniunii Europene şi după separarea de Blocul comunitar.

Negocierile propriu-zise cu Marea Britanie pe tema Brexit ar urma să înceapă abia după instalarea noului guvern de la Londra, rezultat în urma scrutinului anticipat din 8 iunie.

Guvernul Theresa May vrea un acord cu Uniunea Europeană post-Brexit, dar obţinerea acestuia va depinde de respectarea de către Marea Britanie a libertăţilor fundamentale comunitare - libertatea circulaţiei persoanelor, bunurilor, serviciilor şi capitalului. Theresa May a semnalat că ar putea finaliza negocierile cu UE fără ajungerea la un acord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO