Business Internaţional

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, critică incidentul diplomatic cu Israelul, notând că este anormal pentru un stat "democratic"

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, critică incidentul...

Autor: Mihai Draghici

26.04.2017, 17:47 239

"Părerea noastră este că, într-un stat democratic, trebuie să fie posibil să existe întâlniri cu reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale critice fără a apărea astfel de consecinţe", a transmis Angela Merkel prin intermediul purtătorului său de cuvânt, Steffen Seibert.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anulat marţi întrevederea pe care urma să o aibă cu ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, din cauza insistenţei oficialului german de a se întâlni cu reprezentanţi ai unor organizaţii care denunţă atrocităţi atribuite unor militari israelieni.

Sigmar Gabriel s-a declarat "surprins" de hotărârea lui Benjamin Netanyahu de anulare a întrevederii cu el, subliniind însă că relaţiile între Germania şi Israel nu vor fi afectate de incidentul diplomatic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO