Business Internaţional

Capitalizarea de piaţă a companiei Netflix depăşeşte pragul de 100 de miliarde de dolari, în timp ce televiziunile clasice pierd teren

Capitalizarea de piaţă a companiei Netflix depăşeşte...

Autor: Alex Ciutacu

23.01.2018, 14:09 199

Netflix a reuşit să înregistreze 2 milioane de utilizatori în plus faţă de predicţia Wall Street-ului, triplându-şi profiturile. Compania continuă să investească masiv în conţinut original, pentru a rămâne lider de piaţă, potrivit Reuters.

Rezultate pozitive au condus compania către o capitalizare de piaţă mai mare de 100 de miliarde de dolari, pentru prima dată în istoria ei. Acţiunile Netflix au crescut cu 53% anul trecut, iar luni acestea au înregistrat o creştere de 9%.

Din octombrie până în decembrie, Netflix şi-a crescut baza de clienţi cu încă 6,3 milioane de utilizatori din pieţele internaţionale, când a lansat noi sezoane din cele mai de succes producţii pe care le are, precum „Strager Things” sau „The Crown”.

 După ce s-au mai înregistrat încă 2 milioane de clienţi din Statele Unite, compania a încheiat anul 2017 cu un total de 117,5 milioane de utilizatori în întreaga lume.

„Netflix investeşte din ce în ce mai mulţi bani în conţinut original, ceea ce se traduce direct în mai mulţi clienţi”, a spus Richard Greenfield, analist în cadrul BTIG.

În plus, compania a pierdut 39 de milioane de dolari din cauza „conţinutului nelansat, cu care am decis să nu mergem înainte”. O sursă a declarat pentru agenţia de ştiri Reuters că acest conţinut are legătură cu Kevin Spacey, cu care Netflix a tăiat legăturile după scandalul în care acesta a fost acuzat de hărţuire sexuală.

Netflix a oprit momentan producţia serialului „House of Cards” în care Kevin Spacey era caracter principal şi a decis să nu lanseze filmul „Gore” în care acesta era personaj principal. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO